Slovensky Magyarul
Hibabejelentés: 0850 777 999 (NONSTOP)

Ügyfélszolgálati iroda

Víz- és csatornahálózati csatlakozók létrehozása iránti kérelem
Vízóra felszerelése iránti kérelem

Az lakossági vízellátásból történő ivóvíz szolgáltatásról, ill. a szennyvíz elvezetéséről szóló szerződés megkötéséhez a kitöltött kérvény benyújtását követően az alábbi okmányokat is be kell nyújtani:

Jogi személyek
- cégbírósági kivonat vagy vállalkozói engedély
- tulajdonlap / kivonat
- építési engedély
- víz-és csatornázási csatlakozók teljes tervdokumentációja

Természetes személyek:
- személyazonossági okmány
- tulajdonlap / kivonat
- építési engedély
- víz-és csatornázási csatlakozók teljes tervdokumentációja


Változás a fogyasztó személyében, a vízfogyasztás/vételezés megszüntetése  

A fogyasztás/vételezés megszüntethető a vízmérő leszerelésére irányuló kérvény benyújtásával, ill. az új fogyasztóra/ügyfélre történő átírással (fogyasztó/ügyfél változása). A fogyasztó / ügyfél változásához szükséges okmányok az alábbiak:


Jogi személyek:
- cégbírósági kivonat vagy vállalkozói engedély
- tulajdonlap / kivonat

Természetes személyek:
- személyazonossági okmány
- tulajdonlap / kivonat

A fogyasztó /ügyfél változása esetén az eredeti vételezés az új fogyasztóval/ügyféllel való szerződés aláírásakor tekinthető befejezettnek. A szerződés megszüntetésekor az eredeti fogyasztó/ügyfél köteles rendezni esetleges tartozásait a vízóra azon állásához, amellyel az új fogyasztó/ügyfél a fogyasztást átveszi. Ezért szükséges, hogy a megjelent a változás intézésekor az ingatlan eredeti, valamint új tulajdonosa is megjelenjen.

Ha az eredeti fogyasztó/ügyfél nem kérvényezi a vízóra leszerelését, viszont az ingatlant az új tulajdonos használja, aki szerződéskötés iránti kérelmét nem jelezte, az eredeti fogyasztó/ügyfél köteles fizetni a víz-és csatornadíjat egészen addig, amíg sor nem kerül a szerződés megkötésére az új fogyasztóval/ügyféllel.

Abban az esetben, ha az ingatlan bérbeadására kerül sor, és a tulajdonos igényli a vízmérőnek a bérlőre történő átírását, a tulajdonossal, valamint a bérlővel is sor kerül a szerződés megkötésére, miközben az ingatlan tulajdonosa köteles benyújtani az ingatlan tulajdonlapját, a bérleti szerződést, és ha a vételezésnél jogi személyről van szó, cégkivonatot vagy vállalkozói engedélyt.

Cím: 
E. B. Lukáča 25
945 01 Komárno
Tel.: 00421 35 77 222 77
Mobil: 00421 905 231 684

Ügyfélszolgálati iroda nyitva tartása:
Hétfő: 7.30 - 11.30 ; 13.00 - 14.30
Szerda: 7.30 - 11.30 ; 13.30 - 16.00
Péntek: 7.30 - 11.30 ; 13.00 - 14.30